Pastaraisiais metais pramoninių valymų sektorius rodo vis didesnį vystymąsi dėl naujoviškos valymo sausu ledu technologijos, panašios į smėliavimo ar šratavimo procedūras, tačiau vietoje įprastų abrazyvinių medžiagų naudojant sausą ledą.
Valymui sausuoju ledu nereikia naudoti jokių cheminių priemonių ir nesusidaro papildomų atliekų. Liesdamasis su valomuoju paviršiumi, sausas ledas iškart išgaruoja ore, palikdamas tik atskirtus nešvarumus nuo valomojo paviršiaus.
Tepalai, dažai, dervos, naftos produktai, suodžiai, asfaltas, lipdukai, purvas, rašalas, klijai, lakai – tai tik keletas medžiagų, kurios gali būti pašalintos sausuoju ledu nuo bet kokių kietų paviršių.
Valymo sausu ledu procedūra yra atliekama didele srove išpučiant sausą ledą į paviršių, sukuriant mikro sprogimus ant paviršių, galinčius lengvai pašalinti teršalus nuo valomojo sluoksnio.
Dėl staigaus ant paviršiaus esančių nešvarumų atšaldymo ir dėl stiprios oro ir sauso ledo srovės, valomi teršalai yra visiškai pašalinami. Šiuo atveju naudojamas ne smėlis, o sausojo ledo granulės. Esant dideliam oro spaudimui, granulės yra iššaunamos į valomąjį objektą, o didelio šalčio dėka, teršalai sutrupa ir atsiskiria nuo valomo paviršiaus.
Lyginant su kitais abrazyviniais valymo būdais, valymas sausuoju ledu visiškai negadina originalaus paviršiaus ir todėl nuvalytas paviršius išlieka toks pats, koks buvo prieš užteršimą.
Mūsų kvalifikuoti specialistai daugiau nei dešimt metų dirba paviršių valymo srityje – ką įrodo teigiami klientų atsiliepimai. Sauso ledo valymas yra potencialiausias bei į ateitį orientuotas valymo būdas. Paviršiaus valymas itin žema sauso ledo temperatūra (- 79 ° C) tuo pat metu naikina ir visus mikrobus bei bakterijas.
Pastaraisiais metais pramoninių valymų sektorius rodo vis didesnį vystymąsi dėl naujoviškos valymo sausu ledu technologijos, panašios į smėliavimo ar šratavimo procedūras, tačiau vietoje įprastų abrazyvinių medžiagų naudojant sausą ledą.
Valymui sausuoju ledu nereikia naudoti jokių cheminių priemonių ir nesusidaro papildomų atliekų. Liesdamasis su valomuoju paviršiumi, sausas ledas iškart išgaruoja ore, palikdamas tik atskirtus nešvarumus nuo valomojo paviršiaus.
Tepalai, dažai, dervos, naftos produktai, suodžiai, asfaltas, lipdukai, purvas, rašalas, klijai, lakai – tai tik keletas medžiagų, kurios gali būti pašalintos sausuoju ledu nuo bet kokių kietų paviršių.
Valymo sausu ledu procedūra yra atliekama didele srove išpučiant sausą ledą į paviršių, sukuriant mikro sprogimus ant paviršių, galinčius lengvai pašalinti teršalus nuo valomojo sluoksnio.
Dėl staigaus ant paviršiaus esančių nešvarumų atšaldymo ir dėl stiprios oro ir sauso ledo srovės, valomi teršalai yra visiškai pašalinami. Šiuo atveju naudojamas ne smėlis, o sausojo ledo granulės. Esant dideliam oro spaudimui, granulės yra iššaunamos į valomąjį objektą, o didelio šalčio dėka, teršalai sutrupa ir atsiskiria nuo valomo paviršiaus.
Lyginant su kitais abrazyviniais valymo būdais, valymas sausuoju ledu visiškai negadina originalaus paviršiaus ir todėl nuvalytas paviršius išlieka toks pats, koks buvo prieš užteršimą.
Mūsų kvalifikuoti specialistai daugiau nei dešimt metų dirba paviršių valymo srityje – ką įrodo teigiami klientų atsiliepimai. Sauso ledo valymas yra potencialiausias bei į ateitį orientuotas valymo būdas. Paviršiaus valymas itin žema sauso ledo temperatūra (- 79 ° C) tuo pat metu naikina ir visus mikrobus bei bakterijas.
Šį rezultatą suteikia vandens burbuliavimas ir tankus rūkas, atsirandantis dėl sublimavusio CO2 (kuris tiesiai iš kietos medžiagos pereina į dujinę būseną), efektingai tekantis horizontalia trajektorija pažemiui.
Sausas ledas yra natūralus ir nepavojingas sveikatai, nekeičia gėrimų skonio, garuodamas nepalieka jokių liekanų – kvapo ar vandens. Įspūdingų efektų sukūrimui nereikia jokios specialios įrangos. Dėl šių priežasčių jis plačiai naudojamas baruose ir restoranuose – kokteilių, butelių bei patiekalų šaldymui bei efektingam jų patiekimui. Sauso ledo naudojimas tiesiog garantuoja rafinuoto ir mistikos elementų turinčio dekoro sukūrimą.
Pagrindinė sauso ledo naudojimo šioje pramonėje priežastis yra ilgas produktų apsaugojimas nuo gedimo procesų.
Anglies dioksido ledas yra labai efektyvus gaminant duonos ir pyragų gaminius, kadangi perdirbimo metu leidžia kontroliuoti tešlų temperatūrą ir sulėtinti raugo kilimą (pačios mielės yra grybelis). Sausas ledas taip pat yra naudojamas grūdų, iš kurių gaunami miltai, apdorojimui ir laikymui.
Sausas ledas taip pat yra plačiai naudojamas perdirbto, šviežio, šaldyto ar užšaldyto maisto transportavimo ir laikymo etapuose. Turėdamas itin aukštą aušinimo galią, CO2 ledas gali atvėsinti iki 170% daugiau svorio nei tradicinis ledas, gaminamas iš vandens. Be to, jis puikiai sukuria šaltį neištirpdamas ir todėl, kylant temperatūrai, sudaro nepalankią aplinką vystytis pelėsiui. Susilietęs su oru, anglies dvideginio ledas tiesiog sublimuoja (išgaruoja), nedrėkina ir nepalieka likučių ant atvėsinto maisto.
Pagrindinė sauso ledo naudojimo šioje pramonėje priežastis yra ilgas produktų apsaugojimas nuo gedimo procesų.
Anglies dioksido ledas yra labai efektyvus gaminant duonos ir pyragų gaminius, kadangi perdirbimo metu leidžia kontroliuoti tešlų temperatūrą ir sulėtinti raugo kilimą (pačios mielės yra grybelis). Sausas ledas taip pat yra naudojamas grūdų, iš kurių gaunami miltai, apdorojimui ir laikymui.
Sausas ledas taip pat yra plačiai naudojamas perdirbto, šviežio, šaldyto ar užšaldyto maisto transportavimo ir laikymo etapuose. Turėdamas itin aukštą aušinimo galią, CO2 ledas gali atvėsinti iki 170% daugiau svorio nei tradicinis ledas, gaminamas iš vandens. Be to, jis puikiai sukuria šaltį neištirpdamas ir todėl, kylant temperatūrai, sudaro nepalankią aplinką vystytis pelėsiui. Susilietęs su oru, anglies dvideginio ledas tiesiog sublimuoja (išgaruoja), nedrėkina ir nepalieka likučių ant atvėsinto maisto.
Sausas ledas itin plačiai naudojamas farmacijos sektoriuje. CO2 pasižymi bakteriostatinėmis savybėmis, neleidžiančiomis daugintis bakterijoms. Tai leidžia gaminti, pakuoti ir transportuoti tabletes, buteliukus, vakcinas ir kitus medicininius preparatus. Produktų laikymas tam tikrame temperatūrų diapazone yra labai svarbus vaistų ir kitų farmacijos produktų kokybei.
Didelis sauso ledo (anglies dioksido) panaudojimas taip pat susijęs su medicininiais medžiagų, skirtų žmonių sveikatai, tyrimais bei įvairiais bandymais. Pastarieji turi būti atliekami labai žemoje temperatūroje. Sausas ledas pasitarnauja žmogaus organų gabenime, taip pat jį galima naudoti ir chirurgijoje: tepamas ant odos jis gydo gerybines odos ligas.
Vietoje kenksmingų medžiagų kietasis anglies dvideginis naudojamas ir laidojimo ceremonijose, kadangi padeda ekologiškai išsaugoti kūnus.
Derliaus nuėmimo metu sausas ledas leidžia atvėsinti vynuogių ryšulius, išsaugodamas juos vežant iš vynuogyno į rūsį; jo naudojimas slopina fermentaciją. Šaltas derlius lemia didesnę nei tradicinis vaisių koncentraciją.
Pašalinus vynuogės stiebelį, sauso ledo dėka uoga yra labai greitai atvėsinama ir tokiu būdu praturtinama aromatinėmis medžiagomis – tai yra vienas esminių vyno gaminimo veiksnių.
Šilumos sumažinimas pradinio derliaus rinkimo metu garantuoja aukštą gaminio apsaugą. Sauso ledo naudojimas suteikia galimybę nuimti derlių net ir itin karštais laikotarpiais.
Sausas ledas puikiausiai pasitarnauja ir rūsių, kuriuose laikomas vynas, temperatūros vėsinimui. Sublimacijos dėka, anglies dioksidas efektyviai prisotina jį supančią aplinką, tuo pačiu atšaldydamas ir panaikindamas deguonį – elementą, galintį sukelti oksidacijos reiškinių atsiradimą.
CO2 granulės yra naudingos tiek baltųjų, tiek raudonųjų vynuogių apdorojimui ir padeda kontroliuoti vyno gaminimo temperatūrą išpilstant jį į butelius.
Derliaus nuėmimo metu sausas ledas leidžia atvėsinti vynuogių ryšulius, išsaugodamas juos vežant iš vynuogyno į rūsį; jo naudojimas slopina fermentaciją. Šaltas derlius lemia didesnę nei tradicinis vaisių koncentraciją.
Pašalinus vynuogės stiebelį, sauso ledo dėka uoga yra labai greitai atvėsinama ir tokiu būdu praturtinama aromatinėmis medžiagomis – tai yra vienas esminių vyno gaminimo veiksnių.
Šilumos sumažinimas pradinio derliaus rinkimo metu garantuoja aukštą gaminio apsaugą. Sauso ledo naudojimas suteikia galimybę nuimti derlių net ir itin karštais laikotarpiais.
Sausas ledas puikiausiai pasitarnauja ir rūsių, kuriuose laikomas vynas, temperatūros vėsinimui. Sublimacijos dėka, anglies dioksidas efektyviai prisotina jį supančią aplinką, tuo pačiu atšaldydamas ir panaikindamas deguonį – elementą, galintį sukelti oksidacijos reiškinių atsiradimą.
CO2 granulės yra naudingos tiek baltųjų, tiek raudonųjų vynuogių apdorojimui ir padeda kontroliuoti vyno gaminimo temperatūrą išpilstant jį į butelius.
Jo vertė yra labai svarbi dar ir todėl, kad jis yra neteršiantis, nekenksmingas, bekvapis elementas ir nepalieka jokių likučių. Be to, anglies dioksidas padidina augalų augimo greitį.
Šis produktas plačiai naudojamas profesinėje floristikos srityje, tačiau šiuo metu vis daugiau žmonių jį naudoja namų buities želdynų priežiūrai.
Sausasis ledas yra puiki vizualinė medžiaga įvairių edukacinių programų rengimui, kurių metu mažieji mūsų piliečiai turi galimybę susipažinti su pagrindinėmis agregatinėmis būsenomis bei faziniais medžiagų virsmais (virimo, garavimo bei stingimo reiškiniais); iš arti pamatyti labai žemų temperatūrų (kriogenines) medžiagas: suprasti, kokia yra skysto azoto lydymosi temperatūra, kaip keičiasi įvairių medžiagų savybės jas stipriai atšaldžius; sužinoti, kuo ypatingas sausas ledas ir kodėl jam „tirpstant“ iš jo nieko nelieka.
http://